Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Στους 14 οι νεκροί

Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η Θεσσαλία μετρά τις πληγές τους και νεκρούς, καθώς ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο πλέον για 14 νεκρούς και τρεις αγνοούμενους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Κυριακής (10/09), βρέθηκαν άλλες δύο σοροί στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, σύμφωνα με το MEGA. Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σορός ενός 58χρονου εντοπίστηκε ανάμεσα στα χωριά Πέτρινο και Άγιος Δημήτριος στην Καρδίτσα. Ακόμα, χθες (09/09), βρέθηκε η σορός ενός άνδρα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Τουρκονέρι της Εύβοιας, αναγνωρίστηκε πως πρόκειται για 77χρονο αγνοούμενο από την κακοκαιρία από την περιοχή Πάλτση Πηλίου.

Συνολικά, έχουν γίνει 4.250 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, από τις 7 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου έως τις 7 το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 9.047 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.