Μαίρη Χρονοπούλου: Η επιθυμία της για καύση αντί για ταφή

Σε ηλικία 90 ετών «έφυγε» σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 6/10, η Μαίρη Χρονοπούλου. Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε κωματώδη κατάσταση, έπειτα από σοβαρότατο τραυματισμό που είχε στο κεφάλι μετά από πτώση μέσα στο σπίτι της.

Η Μαίρη Χρονοπούλου, σε συνέντευξή της πριν από ακριβώς έναν χρόνο στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Γιάννη Αρμουτίδη, δεν δίστασε να μιλήσει για την καύση μετά τον θάνατό της.

«Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο – διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί, αλλά και όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως και όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα, και λιτά», δήλωνε χαρακτηριστικά η Μαίρη Χρονοπούλου.

«Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε λευκό χρώμα. Και όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει πού θα βρίσκομαι. Το τελευταίο “πάρτι” μου έχει άλλο πλάνο! Η καύση είναι ένας εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν σκαθάρια και σκουλήκια;», σημείωνε η αείμνηστη ηθοποιός.

«Γιατί φοβούνται οι άνθρωποι τον θάνατο; Δείξτε μου -σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία- έναν αθάνατο! Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι! Είναι η μοίρα μας.

Τώρα, αν με ρωτάς πώς θα πάρουν οι φίλοι μου αυτή την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Και είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!», κατέληγε η Μαίρη Χρονοπούλου στη συγκεκριμένη συνέντευξη.