Στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ ο «στρατός» του YouTuber Hayate

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 35χρονο Youtuber που συνελήφθη καθώς αποκαλύφτηκε ότι κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media.

Πολλοί ήταν οι πιστοί του ακόλουθοι με ορισμένους από αυτούς όχι μόνο να παρακολουθούσαν την βιαιότητα αλλά πλήρωναν τον επονομαζόμενο «Hayate» ή «αρχηγό» για να ικανοποιηθούν και δικές τους «παραγγελίες» σε βάρος των θυμάτων.

Ειδικότερα, οι Αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση 21 ατόμων, τους οποίους ο 35χρονος YouTuber φέρεται να αποκαλούσε «στρατό του», και φέρεται να πλήρωναν για να δουν τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις των ατόμων με αναπηρία σε live μετάδοση.

«Γελούσαν όλοι μαζί» – Τι αναφέρει η δικηγόρος του

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του 35χρονου YouTuber, Άννα Μαρία Φιλίππα, υποστήριξε ότι «όλα αυτά γινόντουσαν ιδίαν βουλήσει» σύμφωνα με τον εντολέα της.

«Δεν είναι σίγουρο εάν θα απολογηθεί την Παρασκευή, θα δούμε. Ο πελάτης μου δεν θεωρούσε πως τους κακοποιούσε, ήταν ένα είδος συνεργασίας και δεν γελούσε κανείς μαζί τους, αλλά γελούσαν όλοι μαζί» ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Άλλο το γελάω μαζί σου, σε εκθέτω και γελάω μαζί σου, και άλλο να διασκεδάζουν όλοι μαζί. Στον βαθμό που εγώ γνωρίζω από τη δικογραφία, υπήρχε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους και δεν ξέρω ακόμα από πού προκύπτει ο όρος ότι δεν είχαν βούληση και γιατί χρησιμοποιείται ο όρος νοητική υστέρηση. Εγώ μπορώ να πω, βλέποντας κάποιον στον τηλεόραση και θεωρεί ότι υστερεί νοητικά».

«Ο εντολέας μου υποστηρίζει πως όλα αυτά γινόντουσαν ιδίαν βουλήσει και ότι εάν υπήρχαν ιδιαιτερότητες και πράγματα που εγώ και εσείς δεν θα κάναμε, υποστηρίζει πως είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίσοι. Θεωρούσαν και θεωρούν ότι ήταν και είναι κάτι που απολάμβαναν» συμπλήρωσε σχετικά.

«Ο πρώτος με τον οποίο έκαναν παρέα, είναι ένας άνθρωπος που επίσης εμφανίστηκε ως θύμα, οδηγήθηκε στο δικαστήριο και αθωώθηκε. Το ίδιο αυτό το θύμα, που εμφανίζεται και τώρα στη δικογραφία, είχε πει πως είμαστε φίλοι, περνάω καλά ενώ δεν είχε κάποιο πιστοποιητικό νοητικής υστέρησης» υποστήριξε.

«Ο εντολέας μου έχει πολλά ερωτηματικά και είναι αρκετά μπερδεμένος ως προς την κριτική, που του ασκείται» κατέληξε ως προς την υπόθεση.

Ο 35χρονος αναμένεται αύριο, Παρασκευή να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Πηγή: ethnos.gr