Πογιέτ: «Mην λέτε ότι θέλω να φύγω, έχω πληρώσει το ενοίκιο»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια περί πρόωρης φυγής του απ’ την Εθνική ομάδα μετά τη μίνι κρίση που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες λόγω των δηλώσεών του για τον απλήρωτο συνεργάτη του Μαουρίσιο Ταρίκο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μάλιστα διέψευσε τα σενάρια -με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο- καθώς σχολίασε ότι του αρέσει η Γλυφάδα κι ότι έχει πληρώσει το ενοίκιο μέχρι και τον Μάιο. Παραδέχθηκε πάντως ότι θα ήθελε ένα νέο συμβόλαιο με την Εθνική…

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία και παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας είχαν ζητήσει οι ερωτήσεις να αφορούν μόνο το παιχνίδι, ο ίδιος ο Πογιέτ -δίχως να ερωτηθεί- θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Ένα σημαντικό μήνυμα για όλους και ξέρετε ότι είμαι ειλικρινής. Είμαι χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ, αγαπάω την Γλυφάδα, ζω εκεί και θέλω να μείνω εκεί. Έχω πληρώσει το ενοίκιο μέχρι τον Μάιο, έξι μήνες μπροστά. Σας παρακαλώ μην λέτε ότι θέλω να φύγω, ότι προσπαθώ να φύγω. Προσπαθώ να βελτιωθώ» είπε ο κόουτς της Εθνικής.

Και πρόσθεσε: «Θέλω ένα νέο προπονητικό κέντρο; Ναι. Θέλω να παίζω με τις τέσσερις κερκίδες ανοιχτές; Ναι. Θέλω να σιγουρεύσω ότι θα είμαστε πιο επαγγελματίες απ’ ό,τι είμαστε τώρα; Ναι. Μην προσπαθείτε να δείτε κάτι πίσω από τα λόγια μου τη Δευτέρα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Εάν προκριθώ την επόμενη εβδομάδα ή τον Μάρτιο, χρειάζομαι ένα νέο συμβόλαιο; Ναι».

Αναφορικά με το συμβόλαιό του σχολίασε: «Ίσως θα είμαι ο πρώτος προπονητής που θα πάει στο Euro χωρίς συμβόλαιο, αλλά μην λέτε άλλα πράγματα. Θα είμαι αρκετά αφελής να έχω πληρώσει έξι μήνες μπροστά το ενοίκιό μου και να θέλω να φύγω».

Για το ματς με τη Νέα Ζηλανδία: «Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, προπονούμαστε πάρα πολύ καλά. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι πολύ σοβαρά, ίσως θέλουμε λίγη δουλειά στο κίνητρο, εξαιτίας των συνθηκών του αγώνα. Εάν με ρωτάς τώρα, η ομάδα είναι στο δέκα στα δέκα».

Για τα αυτόγραφα από τα παιδιά και τον κόσμο: «Εάν πάω πίσω στον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκινήσαμε και κανείς δεν μας περίμενε ή έβλεπε τις προπονήσεις δείχνει ότι η σύνδεση με τον κόσμο είναι φανταστική. Είναι εντυπωσιακό για τους παίκτες να βλέπει όλο αυτόν τον κόσμο να τους περιμένει. Θέλουμε να τους δώσουμε κάτι πίσω και αυτός είναι ο κύριος στόχος η πρόκριση στην τελική φάση του Euro».

Για την χρησιμότητα του φιλικού: «Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, θέλω να παίζω με τις πιο δυνατές ομάδες. Το κάνουμε για να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια του Μάρτιου, γιατί θέλουμε να πάμε στο Euro».