Πόλεμος Twitter-Apple και για το blue

Aκριβότερη θα είναι η συνδρομή στο Twitter Blue στο iPhone, προκειμένου να καλυφθεί το 30% που κρατάει η Apple από τις αγορές εντός εφαρμογής, σύμφωνα με το The Information. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγο για 11 $ , τη στιγμή που στο διαδίκτυο θα κοστίζει 7 $ ανά μήνα.

Πριν σταματήσει το Twitter Blue, η πλατφόρμα χρέωνε 7,99 $ για μια συνδρομή. Σύμφωνα με το The Information, ορισμένοι υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί για τη νέα τιμολόγηση, αλλά, Elon Musk είναι αυτός, όλα μπορεί να αλλάξει αυτό στο δευτερόλεπτο.

Με την υψηλότερη συνδρομή στο iPhone θα μπορέσει το Twitter να παρέχει στην Apple μειώσεις 30 τοις εκατό των εσόδων από αγορές εντός εφαρμογής χωρίς να περικόψει σημαντικά δικά του έσοδα. Η διαφορά τιμολόγησης πιθανότατα θα ενθαρρύνει τους περισσότερους πελάτες να εγγραφούν στο web, επιτρέποντας στο Twitter να αποφύγει τις χρεώσεις αγοράς εντός εφαρμογής.

Mεταξύ Twitter και Apple υπήρξε ένας σύντομος πόλεμος, με τον Musk να επικρίνει τις χρεώσεις της Apple στο App Store και ισχυρίστηκε ότι η Apple είχε «απειλήσει να αποκλείσει το Twitter από το App Store» της. Λίγο αργότερα, όμως, συναντήθηκε με τον Tim Cook στο Apple Park και τα βρήκαν. Μάλιστα, ο Musk είπε ότι ήταν μια «παρεξήγηση» η πιθανή κατάργηση του Twitter από το App Store.

Το Twitter Blue είναι σε αδράνεια από τις 11 Νοεμβρίου και πρόκειται να επιστρέψει την Παρασκευή. Αναμένεται να περιλαμβάνει διαφορετικά χρώματα σημάτων για εταιρείες, κυβερνητικούς λογαριασμούς και ιδιώτες, καθώς και περιορισμούς στην αλλαγή ονομάτων χρήστη και όρια στις εγγραφές για νεότερους λογαριασμούς.