Το Facebook δημιουργεί έναν εικονικό πλανήτη Γη!

Οι αναφορές του CNBC βγήκαν αληθινές και το Facebook επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του Oculus Connect συνεδρίου του πως αναπτύσσει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.

Μάλιστα αποκάλυψε πως έχει πολλά πρωτότυπα που αναπτύσσει ταυτόχρονα. Μόνο που για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται το project “LiveMaps”, στο οποίο θα δημιουργήσει 3D χάρτες όλου του πλανήτη. Για μία σωστή AR εμπειρία, το Facebook σκοπεύει να ανακατασκευάσει ψηφιακά όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους χρήστες να ζουν σε βελτιωμένο περιβάλλον αλληλεπίδρασης. Αυτό θα το επιτύχει με πολλές “στρώσεις” εικονικής πραγματικότητας πάνω στον πραγματικό κόσμο και χαρακτηρίζει τα LiveMaps ως την “κύρια υποδομή η οποία θα οδηγήσει τις AR εμπειρίες του αύριο”.

Τα LiveMaps θα παράγουν ένα κοινό, εικονικό χάρτη που αντιπροσωπεύει τον φυσικό κόσμο, χρησιμοποιώντας όραση μηχανής, παραδοσιακούς χάρτες, crowd-sourced τεχνολογίες χαρτογράφησης, ενώ συγκεντρώνοντας τα δεδομένα των 2.4 δισεκατομμυρίων χρηστών του, θα δημιουργήσει το LiveMaps με geotagged εικόνες δημιουργώντας έναν ακριβή εικονικό πλανήτη Γη.

Τα LiveMaps και τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να απέχουν ακόμα χρόνια από τη διάθεσή τους στο κοινό, η δουλειά που απαιτείται όμως για να φτάσει εκεί το Facebook ξεκινά σήμερα