Το πήραν απόφαση στο Τwitter

To Τwitter λάνσαρε ξανά το πρόγραμμα επαλήθευσης του τον περασμένο Μάιο μετά από περισσότερα από τρία χρόνια και σταμάτησε εκ νέου όταν ο Elon Musk ανέλαβε την ηγεσία της πλατφόρμας.

Τώρα, ο CEO ανακοίνωσε πως το “Verified” θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στις 2 Δεκεμβρίου και το Twitter θα ελέγξει χειροκίνητα όλους τους επαληθευμένους λογαριασμούς.

Ο μη αυτόματος έλεγχος ταυτότητας επαληθευμένων λογαριασμών θα βοηθήσει στο ξεσκαρτάρισμα των λογαριασμών που απέκτησαν το μπλε τικ πληρώνοντας τη συνδρομή του Twitter Blue χωρίς να γίνεται αποτελεσματικός έλεγχος ταυτότητας. Αυτό οδήγησε γρήγορα σε επαληθευμένους λογαριασμούς που υποδύονταν δημοφιλείς προσωπικότητες και brands.

Ο Musk ανακοίνωσε ακόμα πως τα τικ θα διατίθενται σε τρία χρώματα – χρυσό, γκρι και μπλε. Χρυσό για τις εταιρείες, γκρι για τις κυβερνήσεις και μπλε για ιδιώτες. Επιπλέον για τους ιδιώτες είπε πως μπορούν να έχουν ένα δευτερεύον μικροσκοπικό λογότυπο τώρα, που δείχνει ότι ανήκουν σε έναν οργανισμό, εάν επαληθευτεί από τον οργανισμό.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ακολουθήσει τα ίδια κριτήρια όπως πριν για την επαλήθευση των λογαριασμών ή εάν θα ενημερωθεί. Περισσότεροι από 400.000 λογαριασμοί του Twitter έχουν αυτή τη στιγμή μπλε τικ, χωρίς να πληρούν απαραιτήτως τα κριτήρια. Περισσότερα θα μάθουμε, σύμφωνα με τον Musk, την εβδομάδα που έρχεται.