Τότε βγαίνει το Playstation 5- Επίσημη ανακοίνωση με αποκαλύψεις!

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας ολοκαίνουργιες πληροφορίες για το PS5. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο PlayStation Blog, ο πρόεδρος της SIEE, Jim Ryan, αποκάλυψε μερικές νέες λεπτομέρειες για τον διάδοχο του PS4.

Αρχικά επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη πλέον πως η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony θα ονομάζεται PlayStation 5. Αν και η ονομασία δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, είναι ευχάριστο που πλέον επιβεβαιώθηκε και επίσημα. Παράλληλα, η Sony αποκάλυψε και την περίοδο κυκλοφορίας της κονσόλας. Επίσημα, λοιπόν, το PlayStation 5 κυκλοφορεί την εορταστική περίοδο του 2020. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η κονσόλα θα καταφθάσει στους τελευταίους μήνες του επόμενου έτους.

Οι αποκαλύψεις δεν σταμάτησαν εκεί. Η Sony έκανε γνωστό πως ένας από τους στόχους της με την επόμενη γενιά είναι να εμβαθύνει στην αίσθηση του immersion όταν παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Αυτό έδωσε στους σχεδιαστές της την ευκαιρία να φανταστούν εκ νέου το χειριστήριο της κονσόλας, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο βασικές καινοτομίες.

Αρχικά, το controller του PlayStation 5 θα αντικαταστήσει την τυπική λειτουργεία της δόνησης που βλέπουμε στα χειριστήρια από την πέμπτη γενιά κονσολών. Την θέση της θα πάρει ένα σύστημα απτικής ανάδρασης που θα σας επιτρέπει να αισθανθείτε ένα μεγαλύτερο εύρος feedback. Για παράδειγμα, η αίσθηση του να χτυπάς σε έναν τοίχο σε ένα racing παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετική από την αίσθηση όταν κάνεις τάκλιν σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Από την άλλη θα μπορείς να αισθανθείς τη διαφορά όταν τρέχεις σε γρασίδι ή όταν ο χαρακτήρας σου βαδίζει σε λάσπη.

Συνεχίζοντας, η Sony αποκαλεί την δεύτερη καινοτομία “adaptive triggers”. Αναλυτικότερα, τα L2 και R2 του χειριστηρίου θα έχουν προγραμματιζόμενη αντίσταση, την οποία ο κάθε δημιουργός θα μπορεί να φέρει στα μέτρα του παιχνιδιού του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση με ένα αυτοκίνητο ή το τέντωμα ενός τόξου να είναι εντελώς διαφορετικά.

Η νέα αυτή εκδοχή του χειριστηρίου βρίσκεται ήδη στα χέρια των developers και η Sony υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερα καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας.