Γιώργος Καραμέρος: Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο MediaDay!

Καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης καραντίνας τον παρακολουθούσαμε μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Open σέ ένα remake της συνεργασίας του με το Σπύρο Χαριτάτο στην εκπομπή «OPEN Ελλάδα».

Σήμερα μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το κανάλι παραμένει διευθυντής στο ιστορικό ενημερωτικό portal  flash.gr ετοιμάζοντας διάφορες ενδιαφέρουσες καινοτομίες.

Δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο MediaDay!

Αναλυτικά όσα είπε ο γνωστός δημοσιογράφος:

Πώς μπήκατε στο χώρο της δημοσιογραφίας;

«Ξεκίνησα από το ιστορικό «Φως των Σπορ» ως εξωτερικός συντάκτης για τα γήπεδα της Αθήνας και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πραγματικά μεγάλο σχολείο. Πρώτοι που με εμπιστεύτηκαν ο Γιώργος Ζουρίδης και ο Βασίλης Τσούμπας. Να είναι καλά. Νομίζω πως δεν τους απογοήτευσα».(γελά)

Ποια χρονική περίοδος της καριέρας σας πιστεύετε πως ήταν (ή είναι η καλύτερη, και ποια η χειρότερη;)

«Νομίζω ότι αυτή που διανύουμε, που με βρίσκει σε μία επιτελική θέση ενός ιστορικού μέσου ενός μεγάλου ομίλου είναι η πιο μεστή.
Αυτή που ο κόσμος θεωρεί καλύτερη, δηλαδή της τετραετίας της μεγάλης επιτυχίας στον ΑΝΤ1 ήταν η πιο δύσκολη για μένα προσωπικά.
Βλέπετε πως αποφεύγω τις λέξεις «καλύτερη» ή «χειρότερη» γιατί αυτά είναι σχετικά.
Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Έχετε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου. Ένα από αυτά είναι και ο Γιώργος Παπαδάκης. Πείτε μας δύο λόγια γι’ αυτή τη συνεργασία.

«Είναι ο άνθρωπος που ξέρει το ελεύθερο ρεπορτάζ και αφουγκράζεται τον τηλεθεατή καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα.
Ευφυής και ανθεκτικός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι με βρήκε ως νυχτερινό δόκιμο συντάκτη στον ΑΝΤ1 ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς να παρακολουθώ τον ασύρματο της Αστυνομίας και μου πρότεινε να δουλέψω την εκπομπή του. Του είμαι πάντα ευγνώμων».

Το 2007 συνεργαστήκατε για πρώτη φορά, και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, με τον Σπύρο Χαριτάτο. Αλήθεια περιμένατε τέτοια ανταπόκριση από το τηλεοπτικό κοινό;

«Ναι γιατί ήταν κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο. Όπως είχε πει και ο Διευθυντής μας τότε Γιάννης Μιχελάκης. «Μόνος αντίπαλός μας ήταν ο εαυτός μας». Απλά αυτή η εκπομπή δεν στηρίχτηκε όπως έπρεπε συν την σωστή επισήμανση του τότε διευθυντή μας.
Άλλες εκπομπές κακέκτυπες, τολμώ να πω, που βγήκαν τότε ή λίγο μετά, υπάρχουν ακόμα γιατί στηρίχτηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που τις δημιούργησαν. Και μπράβο  και στα κανάλια και στους συναδέλφους».

Πέρα από τη δημοσιογραφία, σας «συνεπήρε» και η πολιτική. Πώς προέκυψε;

«Δεν έχω μπει ακόμα στην κεντρική πολιτική. Παραμένω στην αυτοδιοίκηση, στο Μαρούσι και τα βόρεια προάστια που είχα την ευκαιρία να τα μάθω με κάθε λεπτομέρεια. Μπορεί να γίνει και αυτό στο μέλλον».

Πιστεύετε πως αυτή η ενασχόληση σας επηρέασε στη δημοσιογραφική σας πορεία;

«Στην καριέρα (οικονομικά, φήμη κλπ) ναι. Στην δημοσιογραφική πορεία όχι. Έμαθα περισσότερα και τα μοιράζομαι και με τον κόσμο. Περισσότερες εμπειρίες περισσότερη γνώση. Σαν να έχεις ζήσει και στις δύο όχθες ενός ποταμού.
Τον γνωρίζεις καλύτερα.
Επίσης απέκτησα και μία διοικητική εμπειρία στην δημόσια διοίκηση που είναι ζητούμενο και στην δημοσιογραφία και στην πολιτική.

Υπήρξαν φορές που ο χώρος των ΜΜΕ σας απογοήτευσε;

«Όχι γιατί κατάλαβα πολύ νωρίς περί τίνος πρόκειται».

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θαυμάζετε πολύ; Και γιατί;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση. Υπάρχει κάποιος αλλά δεν θέλω να τον αναφέρω δημόσια. Να είναι υγιής μόνο του εύχομαι και να μιλήσει δημόσια ή να γράψει για την συναρπαστική ζωή του κάποια στιγμή. Καμιά φορά οι άνθρωποι μας μαθαίνουν για τον «λάθος» λόγο.
Ακόμα και αν αυτό που λέω εγώ «λάθος» μπορεί να είναι μία υπέροχη κατάσταση. Μπορεί να δημιουργούμε σπουδαία πράγματα και να προσφέρουμε ακόμα πιο σημαντικά, αλλά να μας αναγνωρίζουν για μερικές μόνο πτυχές των δραστηριοτήτων μας.
Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του. Συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους».

Στην μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο, θα μπορούσατε να κατονομάσετε μια ξεχωριστή για σας εμπειρία;

«Είναι πάρα πολλές. Τις διηγούμαι στους σπουδαστές μαθητές μου στο Aegean Omiros   College και γίνομαι καμιά φορά και κουραστικός. Θα ξεχώριζα τα ταξίδια ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Πολυνησία στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Μικρές και μεγάλες περιπέτειες. Όσο για τα εγχώρια. Άπειρα ρεπορτάζ και κυρίως δύσκολες καταστάσεις».

Γιατί θα συμβουλεύατε ένα νέο να γίνει δημοσιογράφος και γιατί όχι;

«Αν θέλει να μη βαριέται αλλά και να μην ησυχάζει μέχρι τα βαθειά του γεράματα (αν φτάσει σε αυτά) να το κάνει. Αλλιώς υπάρχουν άλλες δουλειές με λιγότερα προβλήματα ή συγκινήσεις.
Επίσης αν δεν έχει περιέργεια, παρατηρηρικότητα και καλή γραφή ας μην ταλαιπωρηθεί και ας μην ταλαιπωρήσει το επάγγελμα».