Καραβάτου: «Γι’ αυτό ασχολήθηκε με κάτι διαφορετικό»

«Αυτός ήταν κι ένας λόγος που ήθελα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό τη φετινή τηλεοπτική σεζόν» εξομολογείται η Κατερίνα Καραβάτου.

Λίγο πριν επιστρέψει στην τηλεοπτική μας πραγματικότητα, μέσα από το νέο κύκλο του My Style Rocks, η Κατερίνα Καραβάτου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα. Μέσα σε όλα, η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα στην ψυχαγωγία και τις επιλογές τόσο του κοινού όσο και των ανθρώπων του χώρου της τηλεόρασης.

Το διάστημα που είσαι εκτός, έχεις παρακολουθήσει τηλεόραση ως τηλεθεάτρια;

Φυσικά!

Δύσκολες χρονιές και η φετινή και η περσινή…

Την προηγούμενη χρονιά, όταν ήμασταν Σαββατοκύριακο στο MEGA, βίωσα την κατάσταση που επικρατεί στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Δηλαδή τη διαχείριση όλων αυτών των σκληρών ζητημάτων που δεν υπήρχαν παλαιότερα στη θεματολογία των συγκεκριμένων εκπομπών. Είδα και έζησα λοιπόν την αγωνία των ανθρώπων της δουλειάς μας να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να εντάξουμε οι ψυχαγωγικές εκπομπές στη θεματολογία μας αυτή την ενημέρωση; Ποιος είναι ο τρόπος να το κάνουμε αυτό; Ποιο είναι το ποσοστό στη διάρκεια της ώρας που θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα; Ήταν για όλους ένα περίεργο παζλ που συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν με ακόμα πιο σφοδρό τρόπο. Βλέπω τους ανθρώπους – με τους περισσότερους από τους οποίους έχω συνεργαστεί -πολύ ζορισμένους. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Αυτός ήταν κι ένας λόγος που ήθελα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, επειδή αυτό που κάναμε τότε έχει αλλάξει ριζικά. Η τηλεόραση παίρνει μια εντελώς διαφορετική ρότα, η οποία δεν γνωρίζω που θα καταλήξει. Επιπλέον, καθώς πολύς κόσμος έχει στραφεί στις πλατφόρμες, είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις μια συνταγή που θα κρατήσει τους τηλεθεατές στη συντροφιά σου.

Πιστεύεις ότι αυτό έχει να κάνει με τον ίδιο τον παρουσιαστή ή και με τις επιλογές του καναλιού; Δηλαδή, εσύ ως παρουσιάστρια λες ότι θέλεις να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό. Δεν συμβαίνει όμως αυτό συχνά. Μήπως αυτή η μανιέρα έχει κουράσει τον κόσμο

Νομίζω ότι και ο κόσμος είναι μπερδεμένος. Για αυτό είναι μπερδεμένα και τα στελέχη και οι παρουσιαστές και όλοι όσοι κάνουμε τηλεόραση. Ο κόσμος όμως αισθάνεται έτσι γιατί έχει περάσει πολύ άσχημα το προηγούμενο διάστημα. Οι συνθήκες δεν είναι ίδες με εκείνες που επικρατούσαν όταν ξεκινούσαμε το Κους Κους. Πριν από δεκαεννέα χρόνια, οι ζωές των ανθρώπων ήταν διαφορετικές, όπως και ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμασταν. Όλα αυτά που ακούγονταν τότε στην τηλεόραση δεν θα μπορούσαν να ακουστούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Μάλιστα, αυτή είναι και μια συζήτηση που κάνουμε με φίλους από τα παλιά και αναρωτιόμαστε «τι ήταν αυτά που λέγαμε». Δεν είναι όμως μόνο η αλλαγή της νοοτροπίας, με την οποία συμφωνώ πλήρως. Έχουν μεσολαβήσει μια οικονομική κρίση και μια πανδημία. Οι άνθρωποι πιεζόμαστε πολύ σε όλους τους τομείς. Αυτό δεν μπορεί να μην αντανακλάται και στα γούστα του τηλεθεατή, στο τι επιθυμεί να βλέπει, στο πως θέλει να περνά τον χρόνο του, στο τι τον διασκεδάζει πια. θεωρώ λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση. Η τηλεόραση όμως μπορεί να τα καταφέρει. Τα χρόνια που διανύουμε – ο προηγούμενος χρόνος, αυτός και πιθανότατα ο επόμενος – είναι πολύ σημαντικά για να καθαρίσει λίγο το τοπίο και να δούμε πιο συγκεκριμένα προϊόντα