Ραφαέλα Χαραλάμπους: Η Miss Κύπρος τις βάζει όλες κάτω…

Η ομορφιά της τρέλανε και τους Κινέζους όταν μας εκπροσώπησε στα Μις Κόσμος από την Κύπρο, η εστεμμένη Ραφαέλα Χαραλάμπους.

Σήμερα η εξωτική καλλονή, εντυπωσιακότατη, περιζήτητη σε όλες τις ηπείρους, μιλάει στο Mediaday για τα Miss World που θυμίζουν Next Top Mondel, το coaching που κάνει στο Model Once Agency, την μεγάλη της αγάπη σαν νοσηλεύτρια και πως έζησε τον κορονοϊό μέσα στα νοσοκομεία αναφοράς.

Ραφαέλα, έχεις διακριθεί μέσα από τα καλλιστεία με τον τίτλο Miss World Cyprus. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;
“Τα καλλιστεία του 2014 τα οποία έλαβα και μέρος ήταν μια εμπειρία λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα καλλιστεία, αφού ήταν σε στυλ Next Top Model, με δοκιμασίες και φωτογραφήσεις. Προσωπικά απόλαυσα πολύ αυτήν την εμπειρία, είχε ενδιαφέρον και με την στέψη μου ως Miss Κύπρος μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να εκπροσωπήσω το νησί μου στα Mις Κόσμος στην Κίνα. Αυτή η συμμετοχή μου στο εξωτερικό πραγματικά είναι εμπειρία ζωής και όποιες κοπέλες το ζήσουν αυτό είναι πολύ τυχερές”.

Δραστηριοποιείσαι στο Model One Agency…
“Το μόντελιγκ τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο έχει ημερομηνία λήξης και δεν μπορείς να ζήσεις μόνο από αυτό. Πρέπει να έχεις και κάτι έξτρα στη ζωή σου για να έχεις ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Στο Model One Agency κάνω κόουτσιγκ σε κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο πιο επαγγελματικά. Από εκεί και πέρα εξαρτάται και από το κάθε άτομο πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει και πόσο επαγγελματικά θέλει να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό”.

Σκέφτηκες την διεθνή καριέρα μιας και έχεις όλο το πακέτο;
“Έχω σκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν να φύγω στο εξωτερικό, να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου και τι μπορώ να κάνω, απλά δεν το αποφάσισα ποτέ και δεν το τόλμησα. Πιστεύω ότι δεν μου δόθηκε απλά η καλύτερη ευκαιρία για να το πάρω απόφαση. Αν μου δοθεί κάποια ευκαιρία στο άμεσο μέλλον μπορεί να το κάνω”.

Θα άφηνες την Κύπρο για να δοκιμαστείς στο My Style Rocks, με κριτή τον δικό σας Κύπριο κ. Κουδουνάρη;
“Μου έχουν ήδη κάνει πρόταση, δύο φορές για το My Style Rocks, αλλά αρνήθηκα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την δεδομένη στιγμή. Το My Style έχει να κάνει περισσότερο με styling. Αν μου ξαναδινόταν η ευκαιρία να συμμετάσχω σε τηλεοπτικό σόου θα ήθελα το GNTM που είναι καθαρά μόντελιγκ και είναι το στοιχείο μου”.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο πολλές celebrities ακολουθούν το κίνημα Kim Kardasian. Είσαι υποστηρικτής;
“Προσωπικά είμαι υπέρ του κάθε γυναίκα να περιποιείται τον εαυτό της, να νιώθει καλά με το σώμα της και να έχει αυτοπεποίθηση είτε είναι πιο skinny, είτε είναι πιο curvy. Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστεί και με διαφορετικό σωματότυπο. Απλά πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας και τον εαυτό μας. Σαν μοντέλο εγώ δεν είμαι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων και της υπερβολής γιατί τα μοντέλα πρέπει να είναι φυσικά με τα χαρακτηριστικά τους. Τώρα όμως αν μια γυναίκα έχει την ανάγκη να κάνει μια πλαστική επέμβαση γιατί θα νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της τότε να το κάνει γιατί όχι”.

Θα μοιραστείς μαζί μας τα μυστικά ομορφιάς σου;
“Από μικρή ήμουν προσεχτική με την εμφάνιση μου και πρόσεχα πάντα το πρόσωπο και τα μαλλιά μου. Δεν κάνω κάτι υπερβολικό απλά χρησιμοποιώ τα κατάλληλα προϊόντα που είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, δεν κοιμάμαι ποτέ με μακιγιάζ στο πρόσωπο κάτι το οποίο είναι τεράστιο λάθος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι φροντίζω να ξεκουράζομαι αρκετά και δεν πίνω αλκοόλ, ούτε καπνίζω”.

Θα σε δούμε κάπου προσεχώς;
“Τώρα με την όλη κατάσταση είναι λίγο περίεργα τα πράγματα για όλους, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα σόου. Θα δείξει στην πορεία όταν επανέλθει η καθημερινότητα”.

Επειδή είσαι και νοσηλεύτρια, πως έζησες όλο αυτό με τον ιό;
“Δεν ανήκω στους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής αν και ήταν πολύ πιθανόν να με επιταχύνουν και εμένα όπως πολλούς συναδέλφους μου σε νοσηλευτήρια αναφοράς. Εν τούτοις όμως σαν επαγγελματίας υγείας, αφού και εγώ συναναστρέφομαι με ασθενείς τα μέτρα που λαμβάνω καθημερινά τόσο για την ατομική μου προστασία όσο και για τους ανθρώπους γύρω μου στο πόστο που βρίσκομαι είναι εξίσου σημαντικά για την αντιμετώπιση και την διασπορά του ιού”.

Φοβήθηκες καθόλου τον θάνατο;
“Αυτό που βιώνουμε όλοι οι επαγγελματίες υγείας ανά το παγκόσμιο είναι κάτι πρωτόγονο τόσο για εμάς αλλά και για τον κόσμο. Έχω νιώσει πολλές φορές στην νοσηλευτική μου καριέρα πολύ άσχημες καταστάσεις και έχω έρθει κατά πρόσωπο πολλές φορές με τον θάνατο, αφού είναι κομμάτι του επαγγέλματος μου. Η πανδημία όμως που ζούμε σήμερα είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε πολύ απότομα και μας έπιασε λίγο απροετοίμαστους σε καταστάσεις που δεν υπολογίζαμε ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε ποτέ. Η ψυχολογία σίγουρα είναι έπινα πολύ σημαντικό κομμάτι και ο καθένας έχει τα δικά του όρια και τις δικές του αντοχές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τον φονικό ιό. Οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή καθημερινά με τον κορονοϊό πιστεύω είναι ψυχολογικά πολύ καταβεβλημένοι αλλά και σωματικά, κάτι το οποίο τους κουράζει ακόμα περισσότερο. Έχεις ανοίξει μεγάλο κεφάλαιο και δεν τελειώνει απλά με λίγα λόγια. Χρειαζόμαστε πίστη και υπομονή και εύχομαι δύναμη σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα”.