Κώστας Ορφανίδης: “Θα αδικηθώ, αν πάω στα talent show…”

Μετά τον Νίνο, ένα ακόμα αστέρι μουσικά από το νησί της Ρόδου ανατέλλει, ο Κώστας Ορφανίδης.

Ο πολυταλαντούχος τραγουδιστής κάνει πάταγο στην νεολαία με την μοναδική χροιά του,γεμίζει ασφυχτικά νυχτερινά κέντρα, ενώ συνθέτει και ενορχηστρώνει όλο και περισσότερες επιτυχίες με οδηγό την κιθάρα του.

Στο Mediaday μιλάει για το ξεκίνημα του και τον μέντορα του Παντελίδη, τον πόνο πάνω στον οποίο στηρίζεται η τελευταία του επιτυχία “Παράνομα” και το άκυρο που δίνει στα talent show γιατί θα αδικηθεί.

Κώστα, μας έρχεσαι από την Ρόδο. Πως ξεκίνησε η αγάπη σου για το τραγούδι;
“Η Ρόδος έχει αναδείξει μεγάλους τραγουδιστές, τους οποίους αγαπώ πολύ. Μέχρι τα 15 μου δεν είχα καμία σχέση με την μουσική και το τραγούδι. Μου άρεσε να ακούω τραγούδια από όλα τα είδη της μουσικής. Μέχρι που εμφανίστηκε ο αείμνηστος Παντελής Παντελίδης, τον οποίο αγάπησα και θαύμαζα σε ότι έκανε. Προσπάθησα λοιπόν να πιάσω και εγώ μια κιθάρα, να μάθω να παίζω τα τραγούδια του. Έτσι σιγά-σιγά το κρυφό μου ταλέντο άρχισε να παίρνει μορφή”.

Σε talent show θα σε βλέπαμε;
“Δεν θα ήθελα προτέ να πάω σε κάποιο talent show .Όχι ότι έχω κάτι με αυτούς τους διαγωνισμούς, απλά νιώθω ότι δεν είναι για εμένα. Νιώθω πως θα αδικηθώ και εγώ όπως και πολλοί φίλοι συνάδελφοι που αδικήθηκαν”.

Κυκλοφόρησες το “Παράνομα” που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Προσωπικό βίωμα ο τίτλος;
“Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μου κομμάτι από την Digital Ray Records. Εύχομαι να σας αρέσει πολύ. Έχω γράψει τη μουσική και τον στίχο εγώ. Έχω στείλει σε κοπέλα μήνυμα στο παρελθόν, που λεει “πες του πως πας στις φίλες σου και έλα σε μένα”, οπότε καταλαβαίνεις”.

Ο πόνος ή η αγάπη σε εμπνέει περισσότερο;
“Η μοναξιά με εμπνέει περισσότερο στο να γράφω τραγούδια για αγάπη ή για χωρισμό”.

Τραγούδια σου, αφού είσαι και στιχουργός, σε ποιόν θα έδινες;
“Θα ήθελα να γράψω για αρκετούς, αλλά νιώθω ότι τα τραγούδια που γράφω ταιριάζουν μόνο σε εμένα. Δεν νιώθω ακόμα έτοιμος για να κάνω τέτοιο βήμα”.

Χρησιμοποιείς πολύ τα social media για να προωθήσεις τη δουλειά σου. Θα είναι το μοναδικό εργαλείο ανάδειξης των καλλιτεχνών πλέον;
“Έχουμε περάσει στον κόσμο τον social media. Πλέον όλα προβάλλονται μέσω των εφαρμογών. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό. Αυτός είναι ο χορός και πρέπει να χορέψεις αν θες να προβληθείς, για τα επόμενα χρόνια έτσι πιστεύω θα είναι. Υπάρχουν τα ραδιόφωνα και η τηλεόραση που βέβαια εκεί ας πούμε μπαίνεις πιο δύσκολα”.

Υπάρχει άντρας καλλιτέχνης που σε ιντριγκάρει να συνεργαστείς;
“Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που μου αρέσουν, εύχομαι στο μέλλον να συνεργαστώ με πολλούς. Ο κάθε ένας είναι μια νέα εμπειρία”.

Τι να περιμένουμε δισκογραφικά;
“Εύχομαι σε όλους καλές δουλειές και καλό κουράγιο μετά από αυτά που περάσαμε. Από εμένα θα δείτε σίγουρα νέα τραγούδια και πρώτα ο Θεός πολλές εμφανίσεις”.